4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 25 minuten

Risotto met kip en zongedroogde tomaten

Ben je op zoek naar een smaakvol, voedzaam en verrukkelijk gerecht om indruk te maken op je vrienden, familie of gewoon om jezelf te verwennen? Laat je dan betoveren door ons recept voor Risotto met kip en zongedroogde tomaten! Dit culinaire meesterwerk is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden en boordevol smaak.

De combinatie van malse kip, zongedroogde tomaten met hun diepe, rijke smaak en romige, al dente risotto zorgt voor een overheerlijk gerecht dat je hele gezin zal smaken. Daarnaast zit deze risotto vol met gezonde ingrediënten, zoals vezelrijke rijst, eiwitten uit de kip en een scala aan vitamines en mineralen uit de tomaten en andere groenten. Het is dus niet alleen een smakelijk, maar ook een verantwoord gerecht!

Om deze fantastische risotto te bereiden, heb je slechts een paar basis ingrediënten en wat geduld nodig. Je kunt dit gerecht verder personaliseren door het toevoegen van extra ingrediënten, zoals champignons, spinazie of geroosterde paprika’s, om het gerecht nog voedzamer en smaakvoller te maken. Als finishing touch kun je de risotto garneren met verse basilicum, geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Deze risotto met kip en zongedroogde tomaten is een ware traktatie voor de smaakpapillen en een perfect gerecht voor zowel doordeweekse avonden als speciale gelegenheden. Smakelijk eten!

Ingrediënten

  • 400 gram rijst (risotto rijst)
  • 2 kippenbouten
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram geraspte kaas
  • 80 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kookpan
  • Ovenschaal

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Voeg vervolgens de gehakte ui en knoflook toe en bak dit voor 2 minuten mee.
  • Verplaats de kip naar een ovenschaal en zet deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm ondertussen de kippenbouillon in een kookpan.
  • Verwarm in een andere kookpan de boter en voeg hier de risotto rijst aan toe. Roer de rijst voor 1 minuut mee en voeg vervolgens al roerend de kippenbouillon toe.
  • Laat de rijst 15-20 minuten zachtjes gaar koken.
  • Voeg na 10 minuten kooktijd de geraspte kaas, zongedroogde tomaten, oregano, kappertjes, zout en peper toe aan de risotto en roer alles goed door.
  • Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de kip uit de ovenschaal.
Tips:
  • Je kunt de risotto ook garneren met wat peterselie of verse basilicum.
  • Voeg voor meer smaak eventueel wat extra kaas toe.

Met dit recept voor Risotto met kip en zongedroogde tomaten heb je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel staan. Niet alleen is het smaakvol, maar ook gezond. Probeer het snel en geniet van het resultaat!

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *